ტექნოლოგიური სიახლეები ახალ მწვერვალებს იპრყრობს. ამჟამად ე.წ ხელოვნური ხორცის შესახებ გიამბობთ:
ლაბორატორიაში გაზრდილი ხორცი – როგორ მზადდება ? შეძლებს ის ყოველდღიურ რაციონში ადგილის მოპოვებას? რა ღირს? რამდენად გემრიელია?
როგორ მზადდება ე.წ ხელოვნური ხორცი?
ლაბორატორიაში ხორცის გაზრდა ცოცხალი ძროხისგან აღებული უჯრედებით იწყება. შემდეგ ისინი კუნთის ქსოვილებად ყალიბდებიან.
წლების წინ, თუ ლაბორატორიაში გაზრდილი ხორცი ასეულობით დოლარი ჯდებოდა, ახლა ხელოვნური ბურგერის ფასი 11-12 დოლარია.
ნამდვილ ხორცს კი ბევრი მიზეზისდა გამო ჯობს:
- არ მოითხოვს ცოცხალი არსებების დაცოხვას თუ საშინელ პირობებში მათ ცხოვრებას;
- იაფაია;
- მცირე ტერიტორიაა საჭირო;
- ლაბორატორიაში გაზრდილი ხორცი გემოთი ნამდვილისგან არ განსხვავდება.