სამეცნიერო კონფერენცია „ქართული ღვინო და ვაზი – ტრადიციები და სამეცნიერო გამოწვევები“ თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტში (თსუ) გაიმართა. ღონისძიება სამი დღის განმავლობაში მიმდინარეობდა.
კონფერენციის ქართველი და უცხოელი მონაწილეები თელავში, იყალთოს ქვევრის პირველ სკოლა აკადემიას ესტუმრნენ, სადაც ქვევრის დამზადების ტექნოლოგიების შესახებ მიიღეს ინფორმაცია და შესაბამისი მატერიალურ – ტექნიკური ბაზაც დაათვალიერეს.
კონფერენციის მომხსენებლები იყვნენ, როგორც საქართველოს, ასევე ევროპისა და კანადის მეღვინეობა-მევენახეობის დარგში წამყვანი უნივერსიტეტებიდან და კვლევითი ცენტრებიდან.